VEELGESTELDE VRAGEN

Hieronder vindt u een lijst met veelgestelde vragen. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden? Neem dan gerust contact met ons op.

ALGEMENE VRAGEN

Hoe kies ik het juiste model uitlaatdemper voor mijn motor?

Met aangeven van het acroniem en in sommige gevallen het bouwjaar, kunt u het juiste model voor u motor selecteren.

Zijn er esthetische verschillen tussen de twee modellen?

Nee, ze zijn volledig identiek. Het enige verschil is de vorm van de touring-uitlaat, deze is bij het ene model iets langer en breder waardoor er ook verschil is in prijs.

Zijn er verschillen tussen de Rock- en Premium-lijn?

Afgezien van het feit dat ze bijna esthetisch identiek zijn, verschillen de twee soorten wel degelijk van elkaar. Dit is voornamelijk te merken in het geluid:  De Rock geluiddempers hebben een geluidsuitvoer van meer dan 115 DB en zijn daarom niet officieel goedgekeurd. Premium geluiddempers daarentegen hebben een regelbaar geluid en zijn goedgekeurd volgens de Europese normen

Zijn de uitlaatpijpen alleen geschikt voor de op de site aangegeven modellen?

Meestal wel, maar het is mogelijk dat nieuwe modellen dezelfde afmetingen hebben en dus passend zijn.

Zitten de twee geluiddempers inbegrepen bij de prijs getoond op de website?

Ja, de aangegeven prijzen zijn altijd inclusief een set geluiddempers. Hetzelfde geldt voor de uitlaatkappen.

 

TECHNISCHE VRAGEN

Wat is de diameter van de geluiddempers?

Bij de Sportster-, Softail- en Dyna-modellen hebben deze een diameter van 84 mm (3,5 inch), bij de TOURING modellen is dit 100 mm (4 inch). 

Moeten ik het besturingssysteem van de motor wijzigen of opnieuw instellen als ik de uitlaat wil gebruiken? 

Nee, onze uitlaten werken met de originele motorinstellingen. Met een opnieuw geprogrammeerde besturingseenheid kunt u prestatieverlies ervaren bij gebruik van de Street-modus (voor Premium-geluiddempers).

Hoe werkt de Premium geluiddemper?

De werking van de Premium lijn geluiddempers is volledig mechanisch, wat zorgt voor onmiddellijke actie bij elk motortoerental. Meestal wordt hij op beenhoogte gemonteerd,  dit is afhankelijk van de motor. 

Is er een aanbevolen positie voor de eindkappen?

Nee, met gelijke afstand tussen de 3 schroeven kunnen ze naar wens worden gedraaid en geïnstalleerd. De geluidsuitvoer verandert daarmee ook: als u bijvoorbeeld meer geluid vanaf de zijkant of achterkant van de motor wilt, hoeft u alleen de richting van de eindkap te wijzigen.

Is het moeilijk om de geluiddempers te installeren?

Niet persé, maar in alle gevallen adviseren wij u om voor montage contact op te nemen met een monteur.

Is het Premium-geluiddempermechanisme vooraf geïnstalleerd?

Ja, de kabels zijn al geconfigureerd en gesmeerd, en het mechanisme is klaar voor gebruik. U hoeft alleen de geluiddemper en de selector te monteren. 

Moet ik ook de accessoires voor de Premium geluiddempers kopen?

Nee, Premium geluiddempers worden volledig compleet geleverd. Ze bevatten echter niet de facetten van de spruitstukken (u kunt hiervoor de originele gebruiken), noch de pakkingen (alleen voor sommige Harley-modellen) tussen de geluiddempers en de spruitstukken (hier kunt u wederom de originele voor gebruiken).

 

Winkelwagen
Scroll naar boven