Harley Davidson uitlaten gehomologeerd of niet gehomologeerd?

Wat zijn de verschillen?

Volgens de wet zijn geluiddempers goedgekeurd als het geluid niet hoger is dan 80 dB en als de uitstoot van vervuilende stoffen onder een bepaald niveau ligt. U moet dus kiezen tussen het kopen van gehomologeerde of niet-gehomologeerde uitlaatdemper. Natuurlijk wil iedereen genieten van een voller geluid en velen kiezen daarom voor niet-goedgekeurde dempers ondanks het risico op zeer zware boetes door de politie.

Er is echter nog een derde mogelijkheid, namelijk om een ​​model te kiezen met een verstelbaar geluid dat, naast dat het 100% legaal is, een werkelijk fantastisch geluid geeft!

In welk geval is het beter om gehomologeerde dempers te kopen?

Het is natuurlijk een persoonlijke keuze maar we kunnen hieronder enkele punten samenvatten die rijders kunnen helpen in hun overweging. In dit artikel verwijzen we alleen naar de verstelbare geluiddempers die zijn gehomologeerd voor Harley Davidson (80 dB-105 dB).

Allereerst is in sommige landen de wetgeving omtrent uitlaten erg streng, wat wanneer een uitlaat hier niet aan voldoet, kan dit leiden tot hoge boetes. Nou kan je af en toe geluk hebben, maar vroeg of laat word je waarschijnlijk gecontroleerd, dus wat is er fijner dan met een goedgekeurde uitlaat de weg op te gaan en je met een gerust hart van je motor te kunnen genieten.

Hoe werken Bykern gehomologeerde uitlaten?

We krijgen vaak de vraag hoe Bykern’s verstelbare uitlaten voor Harley Davidson werken.

Het interne mechanisme is zeer goed ontworpen: Met een klep kan de stroom uit de motor worden verminderd of verhoogd.

De hoeveelheid lucht die door de uitlaat heen gaat, is afgesteld om te voldoen aan de regelgeving voor geluid en verontreinigende stoffen.

Aan het uiteinde, bij de collector, bevindt zich de kruising waar de kabel uitkomt die de selector met de twee klemmen verbindt.

Bykern is een van de weinige bedrijven die verstelbare geluidsterminals produceert die 100% legaal zijn volgens de Nederlandse wetgeving.

Het geluid van uitlaatdempers van Harley Davidson

Voor het geluid van een Harley Davidson hoeven we ons niet om te draaien of te bedenken of het er wel of niet een is, want we kennen het allemaal. Deze motoren kunnen daarom zeker niet het zwijgen worden opgelegd met eenvoudige uitlaatpijpen of Decibel-killers, die het geluid alleen maar onaangenamer maken om onder de wettelijke limiet te blijven. Het bezitten van een Harley betekent ook dat je gehoord moet worden en kunt genieten van de ware kracht die het biedt.

We willen daarom onze motoren geven wat ze verdienen, namelijk een mooi paar gehomologeerde uitlaatpijpen maar met verstelbaar geluid!

Hoe zijn de uitlaten monteren?

Het is heel eenvoudig: eerst moeten de oude uitlaatpijpen worden los gedraaid. Sommige Harley Davidson Sportster-modellen zoals de 883 en 1200 hebben pakkingen nodig, dus wees hierbij voorzichtig! Volg hierna het omgekeerde demonteer proces, draai de bouten in en je bent klaar om te genieten van het originele Bykern geluid!

Werken ze goed?

Ja, tot nu toe hebben we alleen maar tevreden reacties ontvangen. Daarnaast is een product waarmee je het geluid kunt aanpassen echt ideaal. Bedenk ook dat we het hebben over volledig legale en goedgekeurde Harley Davidson uitlaatdempers. Hierdoor erkent binnen de Europese wetgeving in alle landen.

Door de katalytisch filter kunnen we daarnaast ook met een gerust hart door de stad rijden en  tegelijkertijd rekening houden met het milieu. Op deze manier is onze dierbare motor niet alleen 100% legaal, maar geven deze Harley Davidson dempers ons ook een gerust gevoel.

Originele ECU herconfiguratie

Als de motor in fabrieksconditie is, is het niet nodig om de ECU opnieuw te configureren bij het gebruik van de Bykern uitlaten. Als er al aanpassingen aan de motor zijn gedaan, raden we het ten zeerste aan om een ​​aangepaste kaart te gebruiken voor optimaal resultaat.

 

Winkelwagen
Scroll naar boven